Gepubliceerd op 25 September 2020 om 09h00
Door Marc Demoulin

link2fleet forum & awards: in het teken van optimisme en het virtuele

Na de aardverschuiving als gevolg van de Coronacrisis vertoont de fleet- en mobilitymarkt eerste tekenen van heropleving. Onze industrie moet dringend weer wat zuurstof krijgen. De ‘link2fleet forum & awards’ gaan wel degelijk door. Het concept is van A tot Z opnieuw uitgevonden om te kunnen voldoen aan de gezondheidsvoorschriften. Optimisme en virtualiteit zijn de sleutelwoorden van deze editie, die er anders uitziet dan gebruikelijk.

||||
|||| © ||||

Op 29 oktober nodigt link2fleet alle fleet & mobility managers en leveranciers uit voor zijn jaarlijks evenement, de link2fleet forum & awards. Na een zeer moeilijke periode – voor de industrie en voor de meesten onder ons – viert link2fleet de terugkeer van enthousiasme en optimisme door het eerste post-Covid-19 fleet event te organiseren.  

Live van in een professionele studio 

Dit jaar wordt het evenement voor het eerst virtueel opgezet met live-streaming vanuit de link2fleet studio. Marc Demoulin (eindredacteur link2fleet) en Virginie Claes (influencer, presentatrice) modereren er een uiterst interessant programma dat deelnemers een update geeft over de huidige uitdagingen in onze mobiliteitswereld in volle verandering.  

link2fleet voorziet een ‘event box’ met allerhande nuttige items die naar de eerste 500 deelnemers, wordt verstuurd om van dit virtueel evenement een unieke ervaring te maken.

Wie nog niet eerder aan ‘virtual networking’ deed, kan hier zijn/haar eerste ervaring opdoen. Deelnemers krijgen tijdens dit interactief, remote event immers de kans om te chatten en vragen te stellen aan collega’s en studiogasten. 

Virtueel, maar wel interactief 

Een nieuwe situatie, een nieuw programma. link2fleet heeft besloten de inhoud van zijn ‘forum‘ volledig te herzien vanwege de omstandigheden die we nu meemaken. We bieden een inspirerend programma in een virtueel en kort format met een stevig tempo.  

Experten en fleetowners zijn te gast in de studio om prangende topics te bespreken en de cijfers uit de recentste ‘company car report’-enquête te becommentariëren. Trendwatcher, Stefaan Vandist, verrast de deelnemers met zijn unieke kijk op onze toekomstige mobiliteit en op de covid-19 electroshock die we allen meemaakten (en nog steeds ondervinden). 

Deelnemers krijgen tijdens dit interactief, remote event immers de kans om te chatten en vragen te stellen aan collega’s en studiogasten. 

De winnaars van 2019 mogen hun titel een jaar extra behouden 

Vanwege de situatie die we zojuist hebben meegemaakt, heeft link2fleet.besloten om af te stappen van het klassieke awardschema dat u al vele jaren gewend bent. In een tijd waarin de economie zich moeilijk kan herstellen en veel bedrijven tijdens deze crisis hebben geleden, leek het onredelijk om te doen alsof er niets was gebeurd. Trouwens, wie had een award willen ontvangen in 2020 die voor velen van ons een zwarte tint zal blijven houden?

Voor 2020, en alleen voor deze, zijn de prijzen voor ‘Fleet Owner of the Year’, ‘Green Fleet’, ‘Fleet Mobility’, ‘Safety’, ‘Start-Up’, ‘Fleet Dealer’, ‘Most Appreciated Leaseco’ en ‘Life Time Achievement’ niet beschikbaar. De winnaars van jaargang 2019 mogen daarom hun kroon een jaar langer behouden. Deze zullen worden vervangen door de ‘Solidarity awards” die bedrijven (klanten of leveranciers in de vloot- en mobiliteitsmarkt) zullen belonen die een solidariteitsinitiatief komen presenteren dat ze in de moeilijke periode die we hebben doorgemaakt, hebben ingevoerd. Een inzamelingsactie voor de aankoop van maskers, het ter beschikking stellen van gratis auto’s voor het verplegend personeel, een collectieve schenking voor ziekenhuizen,… dit zijn het soort projecten die tijdens deze avond gehonoreerd zullen worden. 

Virginie Claes als charmante ambassadrice en nog veel meer 

Virginie Claes was vorig jaar al copresentatrice met redactiedirecteur Marc Demoulin en neemt ook deze keer plaats in onze studio om haar grote kennis van de mobiliteitssector ten dienste te stellen van link2fleet. De voormalige Miss Belgium heeft al een hele reeks pertinente vragen voorbereid om onze verschillende experts op de rooster te leggen.

Hoge vlucht met Stefaan Vandist  Stefaan Vandist is professioneel trendwatcher en gepassioneerd door de mobiliteit van de toekomst. Niemand kan een publiek begeesteren zoals hij. Zijn aparte visie op de evolutie van de maatschappij zal niemand onverschillig laten. Wie hem hoort spreken, mag met hem een trip naar Mars verwachten om de gebeurtenissen op onze kleine planeet Aarde met een optimaal uitzicht te bespreken. We zijn ervan overtuigd dat Stefaan live in onze studio even begeesterend zal zijn als wanneer hij op een podium voor een enthousiaste zaal staat. 

Het programma 

14:25 – 14:30 : welkom / intro programma

14:30 – 15:30: pick-out programme / expert presentaties

15:30 – 16:45: link2fleet forum & awards

  • Trendwatcher, Stefaan Vandist 
  • Solidarity awards (covid-19 initiativen)
  • Resultaten ‘Company Car Report 2020’-enquête
  • Ronde tafel: experten becommentariëren de resultaten
  • Q&A, virtual networking, e-peritief

Update Company Car Report 2019 

Dankzij een sterk partnerschap met de drie federaties die de belangen van de autosector vertegenwoordigen (FebiacRenta en Traxio) kon link2fleet u in het tweede semester van 2019 de grote tendensen van de markt voorleggen in de tweede editie van de Company Car Report 2019. Deze kostbare gids bundelt de meningen van honderden fleetbeheerders en bedrijfswagenrijders over brandend actuele onderwerpen zoals de keuze van een wagen of motorversie, verwachte bestellingen, de elektrificatiestrategie, de evolutie van budgetten, multimodaliteit, fiscaliteit, het mobiliteitsbudget enzovoort. We brengen met andere woorden een concentraat van pertinente informatie in een wereld die volop aan het veranderen is. 

Als lichtpunt in deze zwarte periode die de economie heeft doorgemaakt heeft link2fleet een update uitgevoerd op de grote trends die uit de jongste CCR naar boven zijn gekomen. De impact van de Coronacrisis kan de plannen en strategieën van onze bedrijven in de sector van de professionele mobiliteit namelijk ingrijpend veranderen.

Daarom zullen we samen met onze genodigden – experts, leveranciers en klanten – heel wat minuten besteden aan een analyse van alle tendensen die we hebben ontdekt dankzij de breedvoerige online enquête die sinds eind augustus beschikbaar is op de website van link2fleet.

Marc Demoulin

Marc Demoulin, redacteur van dit artikel

Dit artikel gaat over: News

Gelijkaardige artikels