Gepubliceerd op 7 October 2022 om 09h34
Door Damien Malvetti

Mbrella is verkozen tot HR startup van het jaar

Mbrella, het HR-platform dat flexibele en duurzame mobiliteitsoplossingen aanbiedt, is verkozen tot “HR Tech Startup of the Year”. Deze prestigieuze prijs werd woensdag uitgereikt tijdens het HRTECH-gala in de Handelsbeurs in Antwerpen en is de beloning voor een jaar dat werd gekenmerkt door sterke groei en nieuwe projecten.

||
|| © ||

Werkgevers staan momenteel voor tal van uitdagingen: kilmaatbewustzijn, the war for talent, inflatie, enz. De in 2021 opgerichte startup Mbrella heeft een platform ontwikkeld welke werkgevers helpt hun ecologische voetafdruk te verkleinen en zichzelf aantrekkelijker te maken door werknemers duurzame mobiliteitsvoordelen aan te bieden.

Na verschillende sociale secretariaten te hebben overtuigd om het product te verdelen, alsook een grote bank als klant te mogen verwelkomen, die het platform gebruikt voor haar 7.000 werknemers, maakt de startup een sterke groei door in 2022. Hierdoor werd een vervijfvoudiging van de omzet gerealiseerd. “De belangstelling voor flexibele mobiliteit is tijdens de gezondheidscrisis vertienvoudigd en ook het mobiliteitsbudget wint sterk aan populariteit bij werknemers”, zegt Amaury Gerard, CEO en medeoprichter van Mbrella.

 

Mbrella, HR startup van het jaar

Als kroon op dit geweldige jaar werd Mbrella genomineerd voor de “HRTECH Startup of the Year” award. Deze prijs werd uitgereikt op de HRTECH-avond, het jaarlijkse gala voor HR-technologie dat plaatsvond op woensdag 5 oktober in de Handelsbeurs in Antwerpen. Niet minder dan 10 startups werden genomineerd na publieksstemmen en een jury van deskundigen uit de sector.

Voor het oog van 400 deelnemers en uit handen van Jurgen Ingels, voorzitter van de jury en Managing Partner van Smartfin, ontving Mbrella haar prijs, als opvolger van Techwolf. “Het is absoluut fantastisch om erkenning te krijgen van onze sector”, aldus Audrey Stampaert, Head of Growth en medeoprichter van Mbrella, alvorens toe te voegen: “De jury vertelde dat de zeer positieve feedback van onze klanten over ons platform en onze service het verschil maakte. En dat is uiteindelijk het enige wat telt.”

 

 

Meer projecten in 2022: nieuwe partnerships en betaalkaart

Het jaar 2022 is nog niet voorbij en er staan al nieuwe projecten in de startblokken voor de startup. Na ontvangst van de prijs kondigt Mbrella de lancering van een nieuwe innovatieve betaalkaart aan.

De dienst, Mbrella Pay genaamd, is een ogenschijnlijk gewone creditcard die alleen voor mobiliteitsaankopen kan worden gebruikt. Dit betekent dat HR-managers geen werklast meer hebben bij het terugbetalen van mobiliteitskosten, zoals tickets op het openbaar vervoer. “Mbrella Pay werkt naadloos op de achtergrond en vereist vrijwel geen administratie. Het is een eenvoudige tool die het leven van werknemers en werkgevers makkelijker maakt voor al hun mobiliteitskosten”, legt Quinten Vandermeulen, Head of Product en medeoprichter, uit.

Bedrijven kunnen zich inschrijven op een wachtlijst om deel te nemen aan de publieke uitrol van Mbrella Pay dit najaar. Mbrella wil bruggen bouwen tussen de HR- en mobiliteitswereld. Zo zijn ze van plan hun relatie met de HR-sector te verdiepen door in de komende weken nieuwe strategische partnerships aan te kondigen. “We willen duurzame mobiliteit toegankelijk maken voor elke werknemer. Sterke banden met HR-partners zijn essentieel om dit doel te bereiken, dankzij hun reputatie en klantenbestand,” besluit Amaury Gerard.

 

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Mobiliteit , Mobiliteitskaart/-apps

Gelijkaardige artikels