Gepubliceerd op 20 May 2021 om 10h24
Door Damien Malvetti

Mobly gaat vooruit met ambitieuze tandem

Mobiliteitsspeler Mobly slaat een nieuwe weg in met Donald Wolfs als CEO en Alex Pauwels als CPO aan de knoppen. De digitale voorsprong die Mobly heeft, gaan zij verder uitspelen, met als belangrijkste pijlers VROOM.be, Moveasy en het mobility ecosysteem waar het een voortrekkersrol in heeft. “Mensen zorgeloos laten voortbewegen blijft het belangrijkste doel van Mobly”, zegt de nieuwe CEO Donald Wolfs.

Mobly volgt voortaan een duidelijkere, meer klantgerichte lijn en rekent daarvoor op haar nieuwe CEO Donald Wolfs en CPO Alex Pauwels. Zij vormen samen de tandem die de mobiliteitsspeler de toekomst in stuurt. Zowel de nieuwe CEO als CPO kunnen teren op een grote expertise, zowel binnen de automobielsector en alle andere mobiliteitsvormen, als op technologisch vlak.

Donald Wolfs was al actief als Chief Customer Officer (CCO) bij Mobly. Hij krijgt voortaan de eindverantwoordelijkheid. Donald Wolfs legde al een indrukwekkend parcours af in de mobiliteitswereld. In eerste instantie bij BMW Group, zowel op BeLux als op internationaal niveau. Zo bekleedde hij onder meer de functie Rollout Manager – Sales Innovations and Digital Sales vanuit München en stond hij mee aan de wieg van BMW’s car sharing programma ShareNow. Voor hij bij Mobly van start ging, was hij eindverantwoordelijke Digital Channel Management bij BYTON, een Chinese start-up in elektrische wagens.

Digitale voorsprong uitspelen
Mobly is een born-digital bedrijf, en dat voordeel zullen we verder uitspelen met nieuwe productlanceringen en integraties van onze services in verschillende mobiliteitsplatformen”, zegt de nieuwe CEO Donald Wolfs. “VROOM.be zullen we veel klantgerichter maken, met onder andere meer ruimte voor persoonlijke aanbevelingen en videoreviews. Daarin voorzien we ook voor onze dealerpartners een heel belangrijke rol. Daarnaast blijven ook Moveasy en ons mobility ecosysteem belangrijke troeven, waar we grote plannen mee hebben.

Als CPO gaat Alex Pauwels waken over de producten van Mobly en de technologie die erachter schuilt. Alex Pauwels bouwt al vanaf 2017, als eerste werknemer mee aan het succes van Mobly. Daarvoor zette hij verschillende marketing & development start-ups op in België, Roemenië, Tsjechië en Slovakije.

Intuïtieve customer journey
We hebben sinds de overname van VROOM.be al een nieuw technologisch kader ontwikkeld waardoor de autovergelijkingssite veel flexibeler geworden is”, zegt Alex Pauwels. “Zo kunnen we de verschillende functies en services integreren en die op termijn eenvoudig naar andere landen schalen. VROOM.be zal vertrekken vanuit de behoeftes van de klant, en hen zo begeleiden doorheen het hele proces vanaf de aanschaf van zijn/haar wagen, tot de wederverkoop ervan. Dit alles in de vorm van een intuïtieve customer journey.

Met deze nieuwe dynamiek van Donald Wolfs en Alex Pauwels, gelooft moederbedrijf Baloise Insurance sterker dan ooit in de groeimogelijkheden van Mobly. “Donald en Alex hebben een uitstekende kijk op de mobiliteitsmarkt”, zegt Joris Smeulders, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Mobly. “Mobly kiest bewust voor een strategie die klantgericht is en daar is Donald helemaal in thuis. Alex ondersteunt die strategie perfect door state of the art producten en technologie te bouwen.

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: News

Gelijkaardige artikels