Gepubliceerd op 24 November 2021 om 14h23
Door Damien Malvetti

Olympus Mobility wint Business Mobility Award

Maandag 22 november reikte de Vlaamse Stichting Verkeerskunde de Business Mobility Awards van 2021 uit. Dit jaar mochten Olympus Mobility en AZ Maria Middelares deze award ontvangen voor hun duurzame en slimme mobiliteitstechnologie.

|
| © |

De Business Mobility Awards is een jaarlijkse award die wordt uitgereikt door de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, in samenwerking met Agoria, Prebes en de Vlaamse Overheid. De awards worden uitgereikt aan bedrijven die zich inzetten voor duurzame en veilige mobiliteit, dit door hun groene mobiliteitsbeleid of door hun innovatieve technologie.

Olympus Mobility werd uitgekozen omwille van de vooruitstrevendheid van hun ‘Mobility as a Service’-platform dat al meer dan 200.000 gebruikers telt.. Met de Olympus-app bieden zij een gebruiksvriendelijke oplossing aan organisaties die willen inzetten op een modern en duurzaam mobiliteitsbeleid. Het unieke is dat de app één toegang biedt tot alle mobiliteit, waardoor werknemers zich moeiteloos kunnen verplaatsen met het openbaar vervoer en andere vervoersmodi. Overigens bespaart de app hen ook tijd en geld door administratieve taken zoals fietskm- of thuiswerkregistratie gemakkelijker te maken.

Naast Olympus Mobility won ook AZ Maria Middelares een award voor de ontwikkeling van hun zelfrijdende shuttle. Deze autonome shuttle haalt bezoekers op aan de dichtstbijzijnde openbaarvervoershalte en brengt hen ook terug.

 

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Mobiliteit , Mobiliteitskaart/-apps

Gelijkaardige artikels