Gepubliceerd op 1 July 2024 om 14h02
Door Kevin Kersemans
Gelinkte experten :

Polestar 3: instapversie vanaf nu beschikbaar

De Polestar 3 is vanaf nu ook te krijgen met slechts één elektromotor en dus achterwielaandrijving. Deze nieuwe versie verlaagt de instapprijs van het model aanzienlijk, waardoor hij voor meer fleetrijders binnen hun budget zal vallen.

De Polestar 3 werd gelanceerd als Long Range Dual Motor, een versie met 489 pk waar op dit moment een catalogusprijs van 70.661 euro excl. btw op kleeft. Met het Performance-pakket wordt dat vermogen nog opgetrokken tot 517 pk, maar stijgt het prijskaartje tot 76.116 euro excl. btw.

De Long Range Single Motor doet het met dezelfde batterij van 111 kWh, maar moet het stellen met één enkele elektromotor van 299 pk, die in dit geval de achterwielen aandrijft. In plaats van 5,0 of zelfs 4,7 seconden doet de nieuwe instapversie er dan ook langer over om op te trekken van 0 tot 100 km/u (7,8 seconden om precies te zijn), terwijl zijn topsnelheid beperkt is tot 180 in plaats van 210 km/u.

Daar staat echter een interessant prijskaartje tegenover, want met 64.876 euro excl. btw is de Polestar 3 bijvoorbeeld een pak minder duur dan zijn neef, de EX90 Single Motor: hoewel die laatste een iets kleinere batterij heeft (104 kWh) en met 279 pk ook minder krachtig is, vraagt zustermerk Volvo er namelijk minstens 71.339 euro excl. btw voor.

19 km verder

Logischerwijs kan de Long Range Single Motor een interessanter WLTP-rijbereik voorleggen, al is het verschil ten opzichte van de tweemotorige versie zonder Performance-pack relatief beperkt: 650 km tegenover 631. Merk echter op dat het sleepvermogen van de Long Range Single Motor slechts 1.500 kg bedraagt, terwijl de versies met twee motoren tot 2.200 kilo mogen slepen.

Net als de andere versies voor modeljaar 2025 biedt de Polestar 3 Long Range Single Motor ook wat meer personaliseringsmogelijkheden. Zo omvat het nieuwe Pro Pack een nieuwe velgen van 21 duim. Wie de Long Range Single Motor bestelt, zal wel iets langer geduld moeten oefenen dan voor de Dual Motors, want de configurator van Polestar vermeldt op dit moment als geschatte leverdatum februari-maart 2025, terwijl dat voor de andere versies oktober-november 2024 is.

Kevin Kersemans

Kevin Kersemans, redacteur van dit artikel

Kevin Kersemans is autojournalist met al enkele decennia ervaring op de teller. Zijn passie voor auto's en alles op wielen heeft hij al van kindsbeen af. Voor link2fleet volgt hij vooral de auto-actualiteit en test hij nieuwe modellen.
Dit artikel gaat over: Invoerders & Constructeurs
Gelinkte experten :

Gelijkaardige artikels