Gepubliceerd op 17 May 2021 om 06h54
Door Damien Malvetti

SkyCharge maakt gestrande EV’s mobiel binnen het uur

Bestuurders van elektrische voertuigen kunnen voortaan rekenen op een unieke dienstverlening wanneer ze zonder stroom vallen in Oost-Vlaanderen. Start-up SkyCharge, een divisie van SkyTechnics BV, heeft een specifiek interventievoertuig in dienst genomen met een lader aan boord, zodat slepen overbodig is.

 Zonder elektriciteit vallen met een elektrisch voertuig is niet prettig. Het gebeurt vaker dan je zou denken. Bestuurders geraken net niet tijdig bij een laadpaal of worden verrast door een snel dalend rijbereik als gevolg van de koude. Ook gebeurt het wel eens dat de wallbox thuis dienst weigert, zodat je ’s ochtends geconfronteerd wordt met een auto die niet opgeladen is. 

Een lege batterij onderweg of op je oprit hoeft echter geen nachtmerrie te zijn. Oost-Vlaamse start-up SkyCharge stelt zich tot doel om binnen 45 minuten ter plaatste te zijn met een mobiele lader en de gestrande bestuurder een kwartier later weer mobiel te krijgen. 

“We willen eigenlijk hetzelfde principe hanteren als de pechverhelping bij auto’s met verbrandingsmotor die zonder brandstof vallen. De servicewagen komt ter plaatste met enkele liters benzine of diesel, zodat je het dichtstbijzijnde tankstation kunt bereiken. In de plaats van brandstof brengt onze SkyCharge-wagen elektriciteit ter plaatse, zodat het elektrische voertuig niet moet worden afgesleept, maar zelfstandig thuis kan geraken of een snellader bereiken”, verklaart Mohammed Taslidere, eigenaar van SkyTechnics BV. 

“SkyCharge biedt daarmee een ongezien comfort en bovendien tijdswinst, want bij een klassieke pechinterventie kun je enkel maar takelen. Onze mobiele oplader zorgt ervoor dat de klant in zijn auto kan blijven wachten – als de verkeerssituatie dat toelaat – en bovendien niet als passagier hoeft mee te rijden met de depanneur.” 

 

Voor particulieren, leasebedrijven en dealers 

SkyCharge kan heel eenvoudig worden opgeroepen via een app, waarmee de klant in enkele stappen een account kan aanmaken en een interventie aanvragen. De app geeft de exacte locatie en het type auto door, zodat SkyCharge meteen kan uitrukken en snel ter plaatse zijn. 

Wie een beroep kan doen op SkyCharge? Eigenlijk iedere EV-rijder die met een lege batterij geconfronteerd wordt. Ofwel gebeurt de aanvraag via de klant zelf, ofwel treedt SkyCharge op als onderaannemer voor leasebedrijven, dealers en nationale pechverhelpers, die hun klant op de best mogelijke manier geholpen willen zien. Een gestrand EV ter plaatste opladen is niet alleen comfortabeler, het spaart ook kosten en tijd. 

 

Gratis uitproberen tijdens testfase 

Momenteel gaat het om een testfase, die twee maanden in beslag zal nemen. “Wie tussen nu en 17 juli 2021 per ongeluk zonder elektriciteit valt met zijn elektrische auto in Oost-Vlaanderen, kan ons gratis uitproberen*. Na de testfase gaan we evalueren en onze verdere uitrol bekijken. Bedoeling is om op termijn in heel België actief te zijn,” besluit Mohammed Taslidere. 

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Vlootbeheer , Brandstof- en energiebeheer

Gelijkaardige artikels