Gepubliceerd op 18 January 2022 om 15h35
Door Damien Malvetti

Steve Nys (Fleet Manager, KIA Motors Belgium): “De KIA EV6 wordt dé referentie in het segment van de EV’s”

In een wereld die zo snel verandert als vandaag, kan Kia niet stilzitten. Met ons uitgebreide fleetaanbod willen we zowel een antwoord bieden op de nieuwe mobiliteitsbehoeften, als op de verwachtingen van onze klanten. Zuinigheid en een lage CO2-uitstoot staan daarbij centraal. Vandaar dat we bij Kia volop inzetten op geëlektrificeerde mobiliteit. Zo willen we tegen 2025 maar liefst 11 nieuwe EV’s op de markt brengen. Deze globale ambitie maakt deel uit van wat we bij ons het Plan S noemen: het is een soort strategische roadmap voor alle Kia-voertuigen die we de komende maanden en jaren mogen verwachten.

Om deze ambitie waar te maken, ontwikkelden we het Electric-Global Modular Platform. Dit nieuwe platform introduceert een vlakke vloer die tal van nieuwe mogelijkheden biedt op het vlak van comfort en functionaliteit. Concreet betekent dat: betere prestaties, een groter rijbereik en verhoogde veiligheid. Onze onlangs gelanceerde 100% elektrische EV6 is het allereerste voertuig dat op het Kia Electric-Global Modular Platform werd gebouwd.

Steve Nys

We mogen trouwens nu al gerust zeggen dat de EV6 een échte referentie zal worden in het segment van de EV’s. De cijfers liegen er niet om: een autonomie tot 528 km, opladen van 10 tot 80% in 18 minuten dankzij innovatieve snellaadtechnologie, een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 3,5 seconden… En omdat het nieuwe platform een vlakke batterij gebruikt die over de hele lengte van de wielbasis gaat, biedt de EV6 ook nog eens een heel ruim interieur.

En we hebben nog méér plannen bij KIA. Zo werken we ook aan de ontwikkeling van Purpose Built Vehicles, elektrische lichte bedrijfsvoertuigen die op maat van de klant worden gemaakt. Ook in België zien we dat de klassieke lichte bedrijfsvoertuigen met verbrandingsmotoren steeds meer worden geweerd uit metropolen met strenge emissienormen. De vraag naar groene voertuigen zal dus alleen maar stijgen. En daar zullen wij een antwoord op geven met deze voertuigen. De eerste komen in de loop van volgend jaar op de markt.

Ten slotte verstevigen we ons fleetaanbod met de nieuwe Kia Sportage (100% fiscaal aftrekbaar als plug-in hybride) en maken we ons op voor de lancering van de nieuwe Kia Niro, de nieuwe generatie van onze succesvolle crossover. Samen met ons stevig verankerd Kia-netwerk van Business Certified Dealers ondersteunen wij onze professionele klanten met tal van flexibele oplossingen en diensten op maat met het oog op een optimale Total Cost of Ownership.

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Invoerders & Constructeurs , Voertuigen

Gelijkaardige artikels