Gepubliceerd op 4 June 2024 om 16h57
Door Damien Malvetti

Stijn Blanckaert wordt de nieuwe Algemeen Directeur van Renta

Vanaf juli zal Stijn Blanckaert Algemeen Directeur van Renta worden. Hij neemt de fakkel over van Frank Van Gool, die CEO wordt bij Febiac.

Met Stijn Blanckaert (50) haalt Renta niet alleen een man met ruime ervaring in de Automotive en verhuur- en leasingsector binnen, maar ook een uitstekende communicator en iemand die de toekomstige behoeften van de mobiliteitssector kent als zijn broekzak.
Renta-voorzitter Johan Portier: “We zijn zeer blij dat we na het aangekondigde vertrek van Frank Van Gool, die CEO wordt bij Febiac, de behartiging van de belangen van de operationele leasingmaatschappijen en de korte-termijn verhuurders in handen mogen leggen van Stijn Blanckaert. Hij heeft naast de juiste ervaring en inhoudelijke kennis over ons vakgebied, een groot netwerk in de sector, waardoor hij zeer gewaardeerd wordt.”
Stijn Blanckaert zelf zegt “Ik kijk er echt naar uit om me ten volle voor de sector in te zetten. De leasing- en verhuursector is nog steeds in volle expansie en de komende jaren zullen het B2B-segment en de daarmee verbonden diensten alsmaar belangrijker worden.”
Vandaag is Stijn Blanckaert actief als trainer, journalist en auteur in de automotive sector. Hij heeft in zijn carrière zowel gewerkt voor leasingmaatschappijen als voor autoconstructeurs. Stijn “ademt” automotive en mobiliteit en kent de fleetsector erg goed.
Hij zal in deze functie ook nauwe contacten onderhouden en samenwerken met de partners van Mobia (Febiac, Traxio en Renta) alsook met Renta Solutions, het filaal van Renta dat IT diensten levert aan de leden.
Stijn zal de fakkel van Frank bij Renta overnemen in de maand juli.
Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: News , Expertise & Federaties , Vlootbeheer

Gelijkaardige artikels