Gepubliceerd op 14 June 2024 om 15h48
Door Maxime Pasture

Tweedehandswagens steeds populairder bij bedrijven

Volgens het Arval Mobility Observatory maakt meer dan de helft van de Belgische bedrijven gebruik van tweedehandsvoertuigen. We kunnen dus spreken van een trend.

Volgens een onderzoek van het Arval Mobility Observatory wendt tegenwoordig 55% van de Belgische bedrijven zich tot tweedehandsvoertuigen. 33% is van plan om binnen de komende 3 jaar tweedehandsvoertuigen in zijn wagenpark op te nemen.

Zoals altijd bij een peiling moeten we deze cijfers met enige voorzichtigheid nemen. Slechts 300 Belgische bedrijven reageerden namelijk op deze Europese enquête. Toch is dit in lijn met een trend die we merkten tijdens de Expert sessions op het ZE Experience Event by link2fleet: tweedehandsvoertuigen worden steeds populairder!

55% van de Belgische bedrijven wendt zich tegenwoordig tot tweedehandsvoertuigen. 33% is van plan om binnen de komende 3 jaar tweedehandsvoertuigen in zijn wagenpark op te nemen.

Tweedehandsauto’s: voornamelijk voor kleine bedrijven

Volgens het onderzoek kiezen erg kleine Belgische bedrijven nu vaker voor een tweedehandse personenwagen dan grote bedrijven. In kleine bedrijven zijn 4 op de 10 voertuigen tweedehands, tegenover slechts 23% in grote bedrijven. Kleine bedrijven met niet meer dan 10 werknemers willen ook vaker binnen de drie jaar tweedehandsauto’s aan hun wagenpark toevoegen. Maar liefst 5 op de 6 kleine bedrijven die nog geen tweedehandsauto’s gebruiken, zegt van plan te zijn dit binnenkort te gaan doen.

Omgekeerde trend voor LCV’s

Wat bestelwagens betreft, stelt het Arval Mobility Observatory de tegenovergestelde trend vast, aangezien hier tweedehandsvoertuigen sterk vertegenwoordigd zijn in het wagenpark van grote bedrijven (meer dan 500 werknemers). Bijna één bedrijf op twee (48%) heeft gebruikte bestelwagens in zijn wagenpark en meer dan 3 op 5 bedrijven die nog geen gebruikte bestelwagens hebben, zeggen dat ze die binnen 3 jaar zullen hebben. Erg kleine bedrijven doen hier minder een beroep op: slechts 3 op de 10. Toch overweegt één op de twee bedrijven een tweedehands bestelwagen aan zijn wagenpark toe te voegen.

Maxime Pasture

Maxime Pasture, redacteur van dit artikel

Maxime is journalist van opleiding en heeft een gezonde interesse in alles wat met auto’s te maken heeft. Hij behandelt uiteenlopende onderwerpen die van ver of van dichtbij met mobiliteit te maken hebben, en nog veel meer.
Dit artikel gaat over: News , Voertuigen , Vlootbeheer

Gelijkaardige artikels

Gelinkte events