Gepubliceerd op 10 May 2024 om 08h36
Door Maxime Pasture

Een praktische EV-gids…

Onze collega’s van Autofans hebben hun eerste EV-gids gelanceerd met meer dan 100 elektrische voertuigen die beschikbaar zijn op de Belgische markt. Een handig hulpmiddel voor wagenparkbeheerders…

Zoals je weet, wordt het aanbod van volledig elektrische voertuigen steeds groter. Daarom heeft Autofans zijn allereerste “EV-gids” gemaakt, met meer dan 100 modellen elektrische auto’s. Van microwagens met een prijs van €12.000 tot de €400.000 Rolls-Royce Spectre, alle modellen die in België op de markt zijn, staan op de lijst.

5 categorieën

In de gids, die gratis online beschikbaar is (zie onderstaande link), zijn de elektrische modellen ingedeeld in 5 categorieën: personenwagens (hatchbacks, berlines, coupés en cabrio’s), SUV’s, stationwagns, monovolumes (inclusief minibusjes) en microcars.

Je vindt er ook alle modellen die in aanmerking komen voor de €5.000 bonus van de Vlaamse overheid, plus advies over laadoplossingen.

De Autofans EV-gids is beschikbaar in het Nederlands op: www.autofansmagazine.be

Een Franstalige editie is beschikbaar vanaf 1 juni.

Maxime Pasture

Maxime Pasture, redacteur van dit artikel

Maxime is journalist van opleiding en heeft een gezonde interesse in alles wat met auto’s te maken heeft. Hij behandelt uiteenlopende onderwerpen die van ver of van dichtbij met mobiliteit te maken hebben, en nog veel meer.
Dit artikel gaat over: News , Invoerders & Constructeurs , Voertuigen

Gelijkaardige artikels