Gepubliceerd op 10 December 2020 om 16h38
Door Damien Malvetti

Vanaf nu kunnen bedrijven ook makkelijk een deelfietssysteem leasen

Cyclis Bike lease en Zingi slaan de handen in elkaar om aan de groeiende vraag naar mobiliteitsoplossingen te voldoen. De start-up Zingi voorziet slimme deelfietsoplossingen voor bedrijven. Cyclis is gespecialiseerd in een voordelig en ontzorgend leaseplan. De samenwerking tussen de twee is een ideale oplossing voor bedrijven die willen inzetten op duurzaamheid en gezondheid.

Voordelen van een deelfietssysteem

Meer en meer werknemers fietsen naar het werk. Maar wat met degene die dit niet kunnen omwille van de afstand of andere redenen? Voor hen kan het bedrijf deelfietsen voorzien die ze doorheen de dag kunnen gebruiken voor verplaatsingen in en rondom de site van het bedrijf. De laatste kilometers van het station naar het werk, ’s middags een broodje halen, snel naar partner of klant in de buurt of misschien gewoon even een luchtje scheppen kan op deze manier ook met een fietsdeelsysteem. Het bedrijf kiest zelf het aantal deelfietsen en ze hebben keuze tussen kwalitatieve E-bikes of stadsfietsen.

“Bij Zingi staat het ontzorgen van onze klant centraal”, aldus Alexander De Bièvre, co-founder van Zingi. “Het vertrekpunt hiervoor is dat onze deelfietsen uitgerust zijn met een slim slot, wat de fietsen digitaliseert. Hierdoor krijg je als klant toegang tot tal van features die je tijd en geld besparen. Zo open je de fiets met jouw smartphone of bedrijfsbadge: niemand hoeft dus nog bezig te zijn met fietssleutels of met bijhouden wie welke fiets gebruikt. Voor dat laatste zorgt de track-en trace functie. In één klik krijg je bovendien een zicht op alle info omtrent jouw fietsvloot.”

Waarom fietsen leasen?

Niet ieder bedrijf heeft de middelen om zo’n fietsen aan te kopen. Maar wat nog meer speelt, is het werk dat erbij komt kijken. Wat als de fiets gestolen wordt of stuk gaat? Wat met onderhoudswerken? Cyclis zorgt ervoor dat het bedrijf hier geen werk aan heeft. De deelfietsen worden voorzien van een omniumverzekering, jaarlijks onderhoud en pechbijstand in een gespreide kost over drie jaar.
‘’Ondertussen hebben we meer dan 14.000 leasefietsen rondrijden. Dit zijn eerder persoonlijke fietsen die niet worden gedeeld binnen het bedrijf. Het deelfietssysteem is een mooie aanvulling op het mobiliteitsaanbod bij bedrijven. Op deze manier kan het bedrijf uitpakken met kwaliteitsvolle fietsen voor alle werknemers, ook voor degene die geen woon-werkverkeer kunnen doen met de fiets.’’ Joep Kempen, CEO Cyclis Bike Lease.

Testcase bij Volvo Celis garage

“Wij zetten de elektrische deelfietsen in voor onze klanten. Zo hoeven ze niet te wachten wanneer ze hun wagen brengen voor onderhoud en kunnen ze naar het werk fietsen met de e-bike. De fiets opent heel eenvoudig met de kaart, dus geen gedoe meer met sleuteltjes.”vertelt Roel Vanden Boer van Volvo Celis.

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Fietsen (huur) , Mobiliteit

Gelijkaardige artikels