Gepubliceerd op 21 October 2021 om 05h38
Door Michel Willems - Mobilitas

Vergroening bedrijfswagens – aanpassingen mobiliteitsbudget opnieuw opgenomen in het wetsvoorstel

De Kamercommissie Financiën heeft woensdagmiddag in tweede lezing haar goedkeuring gegeven voor het wetsontwerp waarmee minister van financiën Vincent Van Peteghem de vloot van bedrijfswagens versneld wil vergroenen. Ook de voorheen uitgestelde aanpassingen van het mobiliteitsbudget werden opnieuw opgenomen.

Het wetsontwerp Van Peteghem kreeg woensdagnamiddag 20 oktober groen licht in de Kamercommissie. Dat gebeurde in tweede lezing nadat er vorige maand in eerste lezing nog heel wat vragen met betrekking tot de financiering van de maatregel dienden beantwoord te worden. De vicepremier herhaalde woensdag dat de vergroening van de bedrijfswagens budgetneutraal kan gebeuren omdat de kosten onder meer gedekt worden door inkomsten uit het Europees herstelfonds en door de hogere accijns op professionele diesel die de regering wenst in te voeren.

Via amendementen werd meteen ook een versoepeling van het mobiliteitsbudget goedgekeurd, gebaseerd op het wetsvoorstel van Kamerlid Jef Van den Bergh. Twee jaar na de lancering maken nog maar weinig werknemers met een bedrijfswagen gebruik van het mobiliteitsbudget, maar de interesse bij bedrijven is wel groot. Door het aantal extra keuzes van vervoersmodi uit te breiden en de wachttijd in te perken, hoopt men dat het mobiliteitsbudget in de nabije toekomst aan populariteit zal winnen. Het is nu afwachten wanneer de plenaire vergadering van de Kamer de wetgeving definitief zal goedkeuren.

 

Michel Willems

MOBILITAS

Michel Willems - Mobilitas

Michel Willems - Mobilitas, redacteur van dit artikel

Dit artikel gaat over: News

Gelijkaardige artikels