Gepubliceerd op 16 February 2021 om 09h56
Door Marc Demoulin

Virtual Motor Show 2021: het Autosalon waar de fleetwereld op zat te wachten

Meer dan 12.000 bezoekers en gemiddeld bijna 500 deelnemers voor elk van onze verschillende webinars: de balans van de Virtual Motor Show 2021 georganiseerd door link2fleet voor fleetmanagers heeft alle verwachtingen overtroffen. De redactie, experts en andere partners noteren nu alvast jaargang 2022 in hun agenda.

Als gevolg van de pandemie moest de onmisbare Brussels Motor Show van de kalender van 2021 worden geschrapt. De volledige autosector moest zichzelf heruitvinden om de zo belangrijke band met de klant te kunnen vormen. Dat contact is essentiëler dan ooit omdat 2021 het startpunt vormt voor een ingrijpende hervorming van de bedrijfswagenmarkt. link2fleet heeft dat gat gevuld met een uniek aanbod dat productinformatie (vooral rond de TCO) combineerde met themawebinars. Na het vijfde en laatste webinar is één ding heel duidelijk gebleken: dit virtuele B2B-salon kwam tegemoet aan een enorme vraag van professionele klanten uit wagenparken van alle formaten. De ervaring krijgt daarom een vervolg in 2022 en we hopen dat het dan parallel met het gebruikelijke Salon in de Heizel kan plaatsvinden.

Ongeëvenaarde knowhow

Zoveel mogelijk tools en inhoud met toegevoegde waarde bieden aan wagenparkbeheerders en mobilitymanagers maakt al meer dan 25 jaar deel uit van het DNA van link2fleet. Om de gekende redenen is het klassieke programma van evenementen en opleidingen getransformeerd tot een ‘digital first’-formule waarbij alle energie van het bedrijf werd gemobiliseerd voor een ingrijpende transformatie.

Resultaat: van 14 januari tot 11 februari bracht de Virtual Motor Show klanten en leveranciers bij elkaar rond een ongeziene affiche, die ambitieus en fundamenteel B2B was. Het aanbod werd unaniem goedgekeurd door de federaties Febiac, Renta en Traxio (nvdr: vandaag mag u ze Mobia noemen). Met een grote dosis enthousiasme en veel zin om u objectief en professioneel te informeren werd u het volgende menu aangeboden:

  • 5 themawebinars – met onder meer een ‘kick-off’ in livestreaming – waarbij de best geïnformeerde experts aan het woord kwamen over brandend actuele onderwerpen voor ondernemingen;
  • Meer dan 60 volledige TCO-berekeningen en een vijftigtal fiscale fiches voor de meest gekozen nieuwe modellen in Belgische wagenparken;
  • Een overzicht van alle constructeurs die ons hun aanbevelingen voor 2021 hebben onthuld.

Jaargang 2022 van het VMS staat al in de steigers

De balans van bezoek- en deelnamecijfers is indrukwekkend:

  • Gemiddeld 603 inschrijvingen voor de 3 eerste webinars rond het thema “Welke motorisatie kiezen?”, met gemiddeld 459 deelnemers die ook effectief hebben ingelogd. De grote meerderheid daarvan waren beheerders van wagenparken van 7 tot meer dan 1.000 voertuigen. Reken zelf maar uit wat hun gezamenlijke koopkracht is.
  • Gemiddeld 388 inschrijvingen voor de 2 meer specifieke webinars (“Private lease” en “Accident management”), met gemiddeld 242 deelnemers die ook effectief hebben ingelogd;
  • Meer dan 12.000 unieke bezoekers, profielen van fleetbeheerders en B2B-beslissingnemers voor de pagina’s van de Virtual Motor Show 2021 (TCO, fiscaliteit, interview fleetmanagers).

Wij willen u met het hele team bedanken om zo talrijk uw vertrouwen te schenken aan link2fleet om u te informeren. Onder welke vorm de Brussels Motor Show 2022 ook wordt georganiseerd, we kunnen u ervan verzekeren dat de tweede editie van de Virtual Motor Show van link2fleet al in de steigers staat.

Dank aan onze experts en partners

Dit grote succes was nooit mogelijk geweest zonder de efficiënte bijdrage en het vertrouwen van onze partners en experts. We willen hen warm bedanken voor hun kostbare steun.

Experts:

Partners:

 

Marc Demoulin

Marc Demoulin, redacteur van dit artikel

Dit artikel gaat over: News

Gelijkaardige artikels