Gepubliceerd op 15 May 2024 om 14h49
Door Nos experts / Onze experten
Partner communication

Volkswagen ID.4 en ID.5: verbeterde technologie en efficiëntie

De twee SUV’s in de 100% elektrische ID-familie van Volkswagen krijgen een update. De ID.4 en ID.5 krijgen niet alleen een nieuwe generatie infotainmentsystemen en software, maar ook een krachtigere aandrijving en een grotere autonomie.

Om de ervaring voor zijn klanten verder te verbeteren, heeft Volkswagen de ID.4 en ID.5 uitgerust met een nieuw scherm met een diagonaal van 32,8 cm. Dit omvat een volledig nieuw infotainmentsysteem met een nieuwe menustructuur die sneller en intuïtiever te gebruiken is en nieuwe functies biedt. De digitale cockpit en het als optie verkrijgbare augmented reality head-up display zijn ook verbeterd voor een meer visuele ervaring.

De nieuwe ID.4 en ID.5 profiteren ook van deze update om te worden uitgerust met een hoogkwalitatief Harman Kardon audiosysteem met 10 luidsprekers, dat een optimale luisterervaring biedt dankzij het vermogen van 480 watt.

Een bereik tot 556 km

Omdat het bereik een van de belangrijkste criteria blijft bij de keuze voor een 100% elektrische bedrijfswagen, heeft Volkswagen het aandrijfsysteem van de Pro- en GTX-versies van de ID.4 en ID.5, die het meest geschikt zijn voor B2B-klanten, opnieuw ontworpen.

In combinatie met een 77 kWh batterij biedt de nieuwe aandrijflijn 75% meer koppel en een lager brandstofverbruik, terwijl het vermogen ten opzichte van de vorige versie met 60 kW is toegenomen tot 210 kW (286 pk).

Dankzij deze nieuwe configuratie wordt de gecombineerde WLTP range vergroot tot maximaal 550 km voor de ID.4 en 556 km voor de ID.5.

Op de GTX vierwielaangedreven versies van de ID.4 en ID.5 is de gelijkstroomlaadcapaciteit verhoogd tot 175 kW, waardoor beide modellen 178 km kunnen winnen in slechts 10 minuten opladen.

De ID.4 en ID.5 zijn ook uitgerust met een splinternieuw thermisch managementsysteem dat de batterij tijdens het rijden alvast voorbereidt, zodat deze sneller kan worden opgeladen wanneer de wagen wordt aangesloten op een snellaadpunt.

La Volkswagen ID.4 dans la nouvelle couleur "Costa Azul".
La Volkswagen ID.4 dans la nouvelle couleur "Costa Azul". © Volkswagen

ID.4 verkozen tot "Best buy" door Test-Aankoop

De consumentenorganisatie Test-Aankoop heeft de Volkswagen ID.4 onlangs bekroond met het label ‘Best buy’. Deze onderscheiding is een echte erkenning voor het werk van de ontwerpers en ingenieurs en benadrukt de vooruitgang van het model. Ondanks de toenemende concurrentie in het segment van elektrische voertuigen bewijst deze onderscheiding dat de ID.4 een referentie blijft ten opzichte van zijn concurrenten.

Meer info over de ID.4

Meer info over de ID.5

Nos experts / Onze experten

Nos experts / Onze experten, redacteur van dit artikel

Dit artikel gaat over: Invoerders & Constructeurs , Voertuigen

Gelijkaardige artikels