Gepubliceerd op 8 September 2022 om 12h13
Door Damien Malvetti
Gelinkte experten :

Arval tekent overeenkomst voor de overname van Terberg Business Lease Group in België en Nederland

Arval kondigt vandaag aan dat Nederlandse dochteronderneming Arval B.V. een overeenkomst heeft ondertekend voor de overname van Terberg Business Lease Group B.V. (TBLG) van aandeelhouders Royal Terberg Group and AutoBinck Group.

Terberg Business Lease Group (TBLG) is een full-service-leasemaatschappij met een sterke positie in de Nederlandse private lease-markt en een goed ontwikkeld en toonaangevend e-commerceplatform met het Justlease-label. Met deze overname breidt Arval, de bedrijfsspecialist in full-service-autoleasing en duurzame mobiliteitsoplossingen van de BNP Paribas Group, zijn brede zakelijke aanbod uit richting consumentendiensten. Met meer dan 100.000 leasevoertuigen wordt Arval bovendien een van de grootste leasemaatschappijen en mobiliteitsspelers op de Nederlandse markt.

TBLG is in 2019 ontstaan uit de fusie van Terberg Leasing B.V. en Business Lease Nederland B.V. TBLG leaset voertuigen aan bedrijven en particulieren, met eind december 2021 een vloot van 38.170 leaseauto’s.

“De intentie tot overname van TBLG past perfect bij de Arval Beyond-strategie en bij onze ambitie om de Europese marktleider in duurzame mobiliteit te worden. Samen kunnen we onze digitale expertise uitbreiden en ons private lease-aanbod versterken. Bovendien worden we een van de toonaangevende mobiliteitspartners in Nederland en versterken we onze aanwezigheid in België.”
​Alain van Groenendael, voorzitter & CEO van Arval

“In de huidige, zeer competitieve marktomgeving zijn een sterke inkoopkracht en de middelen om te investeren in innovatie een vereiste voor groei. De voorgenomen overname door Arval is een geweldige kans voor TBLG om toe te treden tot de #1 full-service leasemaatschappij in Europa, die streeft naar het versnellen van de energietransitie en het uitbouwen van de toekomst van mobiliteit.”
​Rogier van Ewijk, CEO van TBLG

De overname, die tijdens het consultatieproces met de ondernemingsraden van de betrokken partijen en goedkeuring door de Europese Commissie nog moet worden afgerond, zal normaal gezien in de komende maanden plaatsvinden.

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Vlootbeheer , Langetermijnverhuur
Gelinkte experten :

Gelijkaardige artikels