Gepubliceerd op 21 September 2022 om 14h25
Door Damien Malvetti

Athlon Belgium partnert met Eneco voor laadoplossingen

Om de versnelling van de elektrificatie van bedrijfswagens te ondersteunen, gaat mobiliteitsaanbieder Athlon Belgium in zee met groene energiepionier Eneco. Dankzij deze samenwerking kan de mobiliteitsaanbieder haar klanten met ‘Athlon Charge powered by Eneco‘ een kwaliteitsvolle en duurzame 360-graden-laadaanpak thuis, onderweg en op kantoor aanbieden.

||
|| © ||

A tot z aanpak

De Febiac-cijfers1 zijn duidelijk: de opmars van elektrische auto’s versnelt en steeds meer bedrijven opteren voor e-mobiliteit. Om dit ook in de praktijk zo eenvoudig mogelijk te maken voor zowel werknemers als voor werkgevers kiest Athlon Belgium voor een partnership met Eneco. Op deze manier kan zij haar klanten een ontzorgende a tot z aanpak bieden voor laadoplossingen. Om te beginnen installeert groene energiepionier Eneco zowel laadpalen bij de bestuurder thuis, als intelligent gestuurde laadstations op de site van de onderneming. Een overzichtelijk web-portaal biedt alle nodige informatie over onder andere laadstroomverbruik thuis en publieke laadsessies. Bovendien kunnen de bestuurders hier hun thuisverbruik ingeven zodat dit kan worden terugbetaald en via Athlon doorberekend aan de werkgever. En dankzij een internationale laadpas, waarvoor geen roamingkosten worden aangerekend, hebben de bestuurders daarnaast ook makkelijk toegang tot publieke laadpunten.

 

Groene stroom ​

Athlon staat voor duurzame mobiliteitsoplossingen en Eneco past daar goed bij. Het bedrijf staat garant voor 100% groene én lokaal opgewekte energie en heeft de ambitie om tegen 2035 klimaatneutraal te opereren.

“Tegen 2026 moeten in België alle bedrijfswagens CO2-emissievrij zijn. Sinds begin van het jaar zien we bij Athlon Belgium echt een keerpunt: meer dan de helft van de bij ons bestelde wagens is geëlektrificeerd. In Eneco vonden we een ideale partner om onze klanten te kunnen ondersteunen in de vergroening van hun wagenpark én die bovendien dezelfde duurzaamheidsambitie nastreeft. Het ‘Athlon Charge powered by Eneco’-aanbod is volledig afgestemd op de behoeften van onze klanten, die we hiermee ontzorgen.”
Michiel Alferink, Algemene Directeur van Athlon Belgium
De energietransitie versnellen is de hoofdopdracht van Eneco. Met het One Planet plan hebben we een duidelijke ambitie vooropgesteld: tegen 2035 willen we bij Eneco met onze volledige keten klimaatneutraal zijn.Het ontzorgen van klanten inzake de invoering, lancering en uitrol van een duurzaam mobiliteitsbeleid is één van de sleutelelementen in de verdere elektrificatie.”
​Jean-Jacques Delmée, CEO Eneco Belgium
Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Vlootbeheer , Langetermijnverhuur

Gelijkaardige artikels