Gepubliceerd op 8 May 2024 om 08h21
Door Maxime Pasture
Experten gelinkt :

Leasys viert 1 jaar met goede cijfers

Leasys, de 50/50 joint venture tussen Stellantis en Crédit Agricole Consumer Finance, heeft haar eerste verjaardag gevierd sinds de fusie met Free2Move Lease.

© |

Het aantal bestellingen bij Leasys steeg met 45% tot 177.000, waardoor de marktaandeel in het operationele leasekanaal van Stellantis met 9 punten aanzienlijk verbeterde tot 43%. De groep noteerde ook een sterke groei in zijn multimerken- (+62%), LEV- (+40%) en LCV-contracten (+115%).

Doelstelling voor 2026 : 50% Low Emission Vehicles

LEV staat voor Low Emission Vehicle (< 50 g/km CO2-uitstoot). Leasys streeft ernaar dat 50% van de nieuwe contracten in 2026 LEV’s zijn. In het persbericht belooft Leasys dat “dit ambitieuze doel zal worden bereikt door product- en service-innovatie te combineren met betaalbaarheid, om van elektrificatie een haalbare en toegankelijke optie te maken voor alle bestaande en potentiële klanten.”

De beheerde vloot bereikte 870.000 voertuigen, +5% ten opzichte van april 2023. Deze trend is in lijn met de doelstelling van Leasys om in 2026 één miljoen voertuigen te hebben.

Maxime Pasture

Maxime Pasture, redacteur van dit artikel

Maxime is journalist van opleiding en heeft een gezonde interesse in alles wat met auto’s te maken heeft. Hij behandelt uiteenlopende onderwerpen die van ver of van dichtbij met mobiliteit te maken hebben, en nog veel meer.
Dit artikel gaat over: News , Vlootbeheer , Langetermijnverhuur
Experten gelinkt :

Gelijkaardige artikels