Gepubliceerd op 17 November 2021 om 12h34
Door Damien Malvetti

Belgisch connected e-bike merk Cowboy introduceert uitgebreide onderhoudsservice Cowboy Care

E-bikeontwerper en -fabrikant Cowboy wil met een onbeperkte en complete onderhoudsservice on demand de markt veroveren en de nieuwe referentie worden op het gebied van klantervaring en fietsonderhoud. Cowboy Care is per direct beschikbaar en garandeert fietsers in Europa en de VS de ultieme gemoedsrust.

||||
|||| © ||||

Na de recordverkoop van de Cowboy 4, Cowboys vierde generatie e-bike, die eerder dit jaar in Europa en de VS werd gelanceerd, kondigt het bedrijf vandaag Cowboy Care aan. Deze nieuwe abonnementsformule voor fietsonderhoud is meteen ook een wereldprimeur op het gebied van stedelijke mobiliteit. Sinds de oprichting in 2017 heeft Cowboy een sterke reputatie opgebouwd als bedrijf waar fietsers altijd voorop staan. De uitstekende dienstverlening en het on-demandservicenetwerk van het bedrijf worden regelmatig geprezen door zowel de riders als de sector in het algemeen.

Cowboy gaat dat stukje verder zodat de riders dat niet moeten doen

Met Cowboy Care willen we ervoor zorgen dat fietsers zich zorgeloos door de stad kunnen verplaatsen. Terwijl andere spelers verwachten dat klanten naar hen toe komen voor onderhoud of reparaties, sturen wij een van onze technici langs om het onderhoud uit te voeren waar en wanneer de rider dat wil. Dat bespaart hen tijd, geld én stress.

Met Cowboy Care kunnen fietsers in (voorlopig) 22 Europese en Amerikaanse steden een beroep doen op onze technisch opgeleide experts voor allerlei interventies bij normaal gebruik van de fiets: onderdelen reinigen, schroeven vastzetten, onderdelen vervangen of lekke banden herstellen.

“Bij Cowboy is het onze missie om fietsers te ondersteunen en een glimlach op hun gezicht te toveren terwijl ze zich op een veilige, gezonde, probleemloze en aangename manier door de stad verplaatsen. Met onze on-demanddienst Cowboy Care willen we ervoor zorgen dat onze klanten op elk moment van de dag zorgeloos kunnen rondfietsen”, aldus CEO en mede-oprichter Adrien Roose

Onbeperkte en complete interventies in één klik

We rekenen je niets aan voor extra kosten, onderdelen of tijd. Consumenten krijgen bij het onderhoud van hun fiets, motor of auto helaas maar al te vaak te maken met verborgen kosten en weinig transparante voorwaarden. Bij Cowboy Care is alles inbegrepen in het jaarabonnement, zodat onze riders nooit voor onaangename verrassingen komen te staan.

Daarnaast is onze dienstverlening onbeperkt. Hoewel we onze fietsen ontwerpen en ontwikkelen volgens de hoogste kwaliteitsnormen, helpen we fietsers keer op keer uit de nood, telkens zij dat nodig vinden. Via de iOS- en Androidapp kunnen riders in enkele seconden een interventie inplannen.

“Als consument stelden we zelf telkens weer vast dat merken niet transparant communiceren over de echte kosten en omvang van een dienst. Toen we Cowboy oprichtten, besloten we dan ook dat wij onze klanten nooit zo zouden behandelen. We zijn voorstanders van transparantie en eenvoud, en willen onze klanten een uitzonderlijke klantervaring bezorgen. Cowboy Care is onze meest geavanceerde service, en we zijn ervan overtuigd dat het de hele sector zal aanmoedigen om verandering te brengen in de ontoereikende en vaak negatieve behandeling van de klant”, zegt Adrien Roose.

 

Hoe werkt het?

Care-gebruikers die een onderhoudsbeurt willen inplannen voor hun fiets, kunnen via de app een afspraak maken of contact opnemen met een Cowboy-expert. Je kunt kiezen uit Onderhoud, Reparatie en Lekke band. Een Cowboy-technicus van het mobiele onderhoudsteam komt langs op een afgesproken locatie om de fiets na te kijken of te herstellen, zodat de fietser zo snel mogelijk weer de baan op kan.

 

Prijs en beschikbaarheid

Cowboy Care is vanaf vandaag actief in 14 Europese steden: Amsterdam, Berlijn, Hamburg, Parijs, Londen, Gent, München, Brussel, Keulen, Antwerpen, Rotterdam, Düsseldorf, Utrecht en Frankfurt. De dienst zal ook worden uitgerold in 8 steden in de VS, namelijk San Francisco, NYC (Manhattan en Brooklyn), Los Angeles, Chicago, Washington, Seattle, San Diego en Portland.

Cowboy Care is beschikbaar voor € 20 per maand, op basis van een jaarabonnement.

“In 2019 lanceerden we onze diefstalverzekering en nu brengen we met Care een unieke totaaloplossing op de markt om elke Cowboy-gebruiker gemoedsrust te bieden. Hiermee komt eenvoudige, zorgeloze en veilige mobiliteit in en rond de steden weer een stap dichterbij”, voegt Roose eraan toe.

Meer info: https://cowboy.com/products/cowboy-care

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Fietsen (huur) , Mobiliteit

Gelijkaardige artikels