Gepubliceerd op 26 November 2021 om 14h17
Door Damien Malvetti

Bolt en Allianz Partners verzekeren elektrische deelsteps in België

Europees mobiliteitsplatform Bolt en Allianz Partners, aanbieder van bijstands- en verzekeringsoplossingen, breiden hun samenwerking uit. Het nieuwe, driejarige partnerschap zal verzekeringen aanbieden aan gebruikers van elektrische deelsteps van Bolt in 26 landen in Europa, waaronder België.

Bolt en Allianz lanceren een verzekeringsprogramma dat alle deelstepgebruikers van Bolt automatisch voorziet van twee soorten verzekeringen die al in de huurprijs zijn inbegrepen: Persoonlijke Ongevallenverzekering en Algemene Aansprakelijkheidsverzekering voor Bestuurders. Dit betekent dat bestuurders verzekerd zijn voor hun eigen mogelijke ernstige verwondingen (Persoonlijke Ongevallen Verzekering) en voor schade die zij veroorzaken aan derden (Algemene Aansprakelijkheid Bestuurder) tijdens het rijden op de elektrische deelsteps van Bolt. Het programma is al uitgerold in Noorwegen, Portugal en Zweden en zal in de komende maanden verder worden geïntroduceerd in alle 26 Europese markten waar Bolt aanwezig is, waaronder België.

“Het doel van Bolt is om een veilige en naadloze ervaring te bieden aan onze gebruikers. We zorgen ervoor dat onze deelsteps zo veilig mogelijk zijn, en we werken momenteel aan verschillende veiligheidsfunctionaliteiten voor zowel deelstepgebruikers als voetgangers in hun omgeving. Jammer genoeg gebeuren er echter nog steeds ongelukken, net als met de auto of de fiets. De samenwerking met Allianz Partners helpt ons om het veiligheidsnet te bieden dat deelstepsgebruikers deels ontzorgt in de drukke stedelijke omgeving waar ze Bolt gebruiken”, zegt Oualid Benhammadi, Country Manager Micro-Mobiliteit bij Bolt.

“Omdat Allianz voorop loopt in het aanbieden van stedelijke en nieuwe mobiliteit, zijn we bijzonder trots op het versterken en uitbreiden van ons partnerschap met een van de snelst groeiende mobiliteitsplatformen in Europa”, zegt Michael Maicher, Head of New Mobility voor Global Strategic Partnerships bij Allianz Partners. “We zijn enthousiast om samen met Bolt de toekomst van transport te laten groeien.”

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Mobiliteit , Steps, scooters & motorfietsen

Gelijkaardige artikels