Gepubliceerd op 9 May 2024 om 12h16
Door Kevin Kersemans

MediaMarkt opent allereerste Urban Mobility Store van Europa

MediaMarkt gaat zich toespitsen op e-mobility. Op zaterdag 11 mei opent de bekende elektronicaketen in Antwerpen zijn allereerste Urban Mobility Store in Europa. Klanten zullen er terecht kunnen voor een ruim aanbod lichte elektrische vervoermiddelen.

Lichte elektrische voertuigen als e-steps, e-bikes, monowheels, enzovoort worden steeds populairder, en dat is ook MediaMarkt niet ontgaan. De Duitse keten verkoopt al een tijdje e-steps en e-scooters. Van die laatste zouden er via Belgische verkoopkanalen van 2021 tot 2023 nar schatting zo’n 150.000 zijn verkocht, waarvan naar eigen zeggen bijna de helft door MediaMarkt. In dezelfde periode waren de Antwerpse vestigingen van het bedrijf goed voor een derde van de verkoop van e-mobility-producten door MediaMarkt in België. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de keten zijn nieuwe winkelconcept introduceert in het hart van Antwerpen, aan het premetrostation Opera.

De allereerste MediaMarkt Urban Mobility Store wordt ondergebracht op het gelijkvloers van de Antwerp Tower, waar op de eerste verdieping al een klassieke MediaMarkt is. “E-bikes en e-steps zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld, en al zeker niet in een grootstad zoals Antwerpen. Omdat we vanuit onze winkel in Antwerp Tower, maar ook vanuit andere winkels in het land, merkten dat er een steeds grotere vraag was naar urban en e-mobility producten, kregen we het idee om hier een volledige winkel aan te wijden”, vertelt Frederik De Vetter, Regional Director van MediaMarkt in België.

Uitgebreid aanbod, ook onderhoud

In de Antwerpse Urban Mobility Store zullen klanten niet alleen e-(fat)bikes,
e-steps, e-scooters en e-wheels zoals e-skateboards en monowheels kunnen vinden, maar ook alle nodige accessoires (denk aan helmen, tassen of sloten) en laadoplossingen voor deze producten. Enkele van de merken die worden verdeeld, zijn Mate, Knaap, Ducati, Brekr, Segway, Xiaomi, Niu of Pure Electrics.

Het blijft echter niet bij verkopen alleen, want na de aankoop kunnen klanten ook in de Urban Mobility Store terecht voor onderhoud van en herstellingen aan hun elektrisch vervoermiddel. Hiertoe genoten de medewerkers van de winkel de voorbije maanden een uitgebreide opleiding. “De elektrische vervoermiddelen staan vaak buiten, krijgen wel eens een stootje te verduren en leggen veel kilometers af. De service- en onderhoudsafdeling is daarom een must. Bovendien is het veel duurzamer om producten te repareren waar nodig, dan ze direct te vervangen door iets nieuws,” aldus Remco Rijnders, CEO MediaMarkt Benelux.

Kevin Kersemans

Kevin Kersemans, redacteur van dit artikel

Kevin Kersemans is autojournalist met al enkele decennia ervaring op de teller. Zijn passie voor auto's en alles op wielen heeft hij al van kindsbeen af. Voor link2fleet volgt hij vooral de auto-actualiteit en test hij nieuwe modellen.

Gelijkaardige artikels