Gepubliceerd op 14 May 2024 om 12h09
Door Maxime Pasture

Deze Chinese fabrikant van elektrische wagens komt naar België

Vanaf september 2024 lanceert Leapmotor International in 9 Europese landen. België is daar één van. Laten we eens kijken welke modellen de fabrikant aanbiedt.

Leapmotor International is voor 51% eigendom van Stellantis en voor 49% van Leapmotor. De ambitie van het bedrijf is om “elektrische mobiliteit te herdefiniëren met geavanceerde technologieën en innovaties die zijn ontwikkeld door zijn geïntegreerde ontwikkelingscapaciteiten”. Het is van plan om in september 2024 in Europa van start te gaan en 200 verkooppunten op te zetten tegen het einde van het jaar. Leapmotor International zal gebruik maken van de distributienetwerken van Stellantis om in Europa van start te gaan. Het Europese managementteam zal in Nederland gevestigd zijn.

Leapmotor in Europa, met welke modellen?

De T03 en C10 modellen zullen als eerste worden gelanceerd. Daarna komt er de komende 3 jaar elk jaar minstens één nieuw model op de markt.

Leapmotor T03, een stadswagen

De T03 is een 5-deurs elektrische stadswagen in het A-segment. Leapmotor International belooft een binnenruimte die vergelijkbaar is met die van een voertuig uit het B-segment. De geclaimde autonomie is 265 km WLTP.

Leapmotor C10, een SUV

De C10 is een familie-SUV uit het D-segment met een hoog uitrustingsniveau. Hij biedt een reikwijdte van 420 km WLTP en mikt op 5 sterren (het maximum) in de Euro NCAP crashtest. De C10 is gebaseerd op de LEAP3.0 technologische architectuur ontwikkeld door Leapmotor.

Meer details over de lancering worden later dit jaar bekendgemaakt. Met de komst van Leapmotor International wordt de lijst van nieuwe voertuigen die in 2024 worden verwacht nog langer. Je kan deze lijst bekijken door hier te klikken.

Maxime Pasture

Maxime Pasture, redacteur van dit artikel

Maxime is journalist van opleiding en heeft een gezonde interesse in alles wat met auto’s te maken heeft. Hij behandelt uiteenlopende onderwerpen die van ver of van dichtbij met mobiliteit te maken hebben, en nog veel meer.
Dit artikel gaat over: News , Invoerders & Constructeurs , Voertuigen

Gelijkaardige artikels