Gepubliceerd op 18 October 2022 om 17h30
Door Damien Malvetti
Gelinkte experten :

De Volvo C40 werd verkozen als Electric Vehicle of the Year 2022

Op 14 juni organiseerde link2fleet een grote testdag waarop de meer dan 300 aanwezige wagenparkbeheerders bijna alle 100% elektrische voertuigen op de markt konden testen en konden stemmen voor het model dat zij het beste vonden voor hun wagenpark. Het is de Volvo C40 die werd verkozen als Electric Vehicle of the Year 2022.

Het was een grote primeur voor de Belgische fleet-markt. Op 14 juni bracht link2fleet zo goed als alle volledig elektrische voertuigen die op dat moment op de markt waren samen op één plaats – Hotel Den Berg in Londerzeel. Op enkele uitzonderingen na waren alle automerken vertegenwoordigd. Dit was een gelegenheid voor de ongeveer 300 aanwezige wagenparkbeheerders om in een paar uur tijd alle modellen te testen die binnenkort in hun car policy kunnen worden geïntegreerd.

In totaal vonden er die dag meer dan 1.000 testritten plaats, waarna de deelnemers werden gevraagd elk getest voertuig te beoordelen. Op basis van objectieve criteria zoals batterijcapaciteit, actieradius, binnenruimte, kwaliteit van de materialen, de TCO-beoordeling en de waarschijnlijkheid dat de wagenparkbeheerder het voertuig in zijn of haar wagenpark integreert, kon link2fleet bepalen welk model de grote favoriet is van fleetklanten in 2022.

Het resultaat werd strikt geheimgehouden tot het link2fleet forum & awards. Bart Jacobs van TotalEnergies en Xavier de Buck van Touring hadden de eer het winnende voertuig te mogen onthullen. De Volvo C40 kwam als winnaar uit de bus en mag zich voor een jaar Electric Vehicle of the Year noemen.

 

“Wij zijn verheugd deze prijs te mogen ontvangen. De volledig elektrische C40 wordt, naast de XC40, in onze Volvo fabriek te Gent gebouwd en is hiermee volledig “Made in Belgium”. De wagen maakt deel uit van een strategie waarin we meer dan ooit duurzaamheid en elektrificatie centraal zetten.”, vertelt een trotse Steven Trentin (Fleet & Leasing Manager, Volvo Car Belux).

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Invoerders & Constructeurs , Voertuigen
Gelinkte experten :

Gelijkaardige artikels