Gepubliceerd op 9 September 2022 om 08h13
Door Damien Malvetti

Ford Pro™ & TCO: Maximaal waardebehoud en energiebeheer voor een lagere TCO

Naast downtime zijn brandstof en afschrijving de twee grootste kostenposten voor een onderneming. Dit is hoe Ford Pro™ de Total Cost of Ownership helpt te beheersen.

Het Ford Pro™ Special Vehicles-team biedt een brede waaier van aangepaste ombouwproducten en -oplossingen aan. De interne expertise van het Special Vehicles-team levert een reeks gespecialiseerde producten van donorvoertuigen, die de basis vormen voor geconverteerde voertuigen.

Ook upgrades naar ultraperformante componenten, hulpbatterijen en brandstofsystemen en voorbereidingspakketten voor voorzieningen zoals zwaailichten en elektrische systemen voor aanhangwagens behoren tot de mogelijkheden, en dat zowel voor thermisch als elektrisch aangedreven voertuigen.

Bovendien worden de conversievereisten van klanten verder ondersteund door een Europees netwerk van 200 ombouwspecialisten die erkend zijn als Qualified Vehicle Modifier (QVM). Deze ombouwpartners leveren expertise en gerichte oplossingen voor het hele conversiespectrum, van een eenvoudig rekkensysteem voor een bestelwagen tot een vloot van koelvoertuigen.

Deze kwaliteitsvolle ombouw en inrichting verhogen niet alleen de productiviteit, maar zorgen ook voor een maximaal waardebehoud. Hetzelfde geldt voor het SYNC4-infotainmentsysteem van de E-Transit, dat ook zijn weg zal vinden naar andere LCV-modellen van Ford. Het kan gedurende de hele gebruikscyclus van het voertuig geüpdatet worden met nieuwe software en bijkomende features, zodat het voertuig ook op digitaal vlak bestand is tegen de tijd.

 

Optimaal energiegebruik

Het SYNC4-infotainmentsysteem ligt bovendien aan de basis van de optimale energie-efficiëntie van de Ford E-Transit. Het geïntegreerde Ford Connected Navigation System helpt elektriciteit te besparen door de meest efficiënte route uit te stippelen en de bestuurder te informeren over oplaadmogelijkheden, de verkeerssituatie en de live beschikbaarheid van parkeerplaatsen. Een digitale eco-coach helpt je om onnodige energieverspilling tegen te gaan.

Tot slot is het via Ford Pro™ Charging mogelijk om de laadstroom van het net te nemen wanneer hij het goedkoopst is en om piekbelastingen te vermijden dankzij load-balancing. Dat heeft dan weer een gunstig effect op de kostprijs per kWh en vermijdt kostelijke investeringen in infrastructuur.

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Vlootbeheer , Consultancy & Fleet Management

Gelijkaardige artikels