Gepubliceerd op 2 February 2022 om 09h17
Door Jeroen Evens

Gentse start-up Taito lanceert nieuwe generatie e-steps

Een primeur voor België. Gisteren werd de allereerste e-step van eigen bodem gelanceerd op de Belgische markt. Wat deze step uniek maakt? De drie wielen die het gevoel van stabiliteit en veiligheid vergroten. “Ons doel is om de veiligste elektrische step op de markt te brengen”, aldus mede-oprichter van Taito, Jules Dobbelaere.

|||||
||||| © |||||

Gisteren lanceerde de Gentse start-up Taito een nieuw type e-steps. Uit onderzoek blijkt dat e-steps niet altijd even veilig zijn in het verkeer en daarom brengt Taito een gloednieuwe generatie steps op de markt. In tegenstelling tot andere elektrische steps is de Taito veel stabieler en minder onderhevig aan trillingen door zijn drie wielen en innovatieve vering. Bovendien is hij volledig modulair opgebouwd en dus snel te repareren door gecertifieerde partners in je buurt. Tot slot wordt de Taito hoofdzakelijk geproduceerd en geassembleerd in België. “Ons doel is om de veiligste elektrische step op de markt te brengen”, aldus Jules Dobbelaere. “Bovendien streven we naar het ultieme gebruiksgemak met een comfortabele dienstverlening dichtbij huis. Kortom, de volwassen versie van de e-scooter. Evenveel fun, maar veel betrouwbaarder. Een Taito moet je voor het leven kopen, dus hebben we ervoor gezorgd dat elk onderdeel hersteld en/of vervangen kan worden.” Vandaag start de pre-sale van Taito op via crowdfunding-platform Indiegogo.

Gentse start-up gaat voor veiligere micromobiliteit

E-scooters zijn de afgelopen jaren enorm in opmars, maar niet altijd even veilig. Zo blijkt uit cijfers van Vias dat er in de eerste negen maanden van 2021 664 letselongevallen met een e-step plaatsvonden. Vaak gingen die ongevallen gepaard met hoofdletsels. Volgens Vias is de voornaamste reden voor het aantal ongevallen de onstabiele en hobbelige rijervaring op kasseien, gladde wegen en bij putten in de weg.

Taito wou deze hele rijervaring verbeteren en een nieuwe generatie veiligere e-steps ontwikkelen, aldus CEO Jules Dobbelaere: “Toen ik voor het eerst op een elektrische deelscooter door Brussel reed, ervoer ik een fantastisch gevoel van vrijheid. De perfecte oplossing voor de eerste en laatste kilometers. Tot ik de kasseienweg opreed en een onveilig gevoel over me heen kwam. Ik dacht bij mezelf: “Er moet een betere manier zijn”, iets wat ook bevestigd wordt door de vele ongevallen met scooters vandaag.”

Taito vergroot veiligheid, comfort en betrouwbaarheid van e-steps

In het design van Taito hebben de oprichters gekozen voor een design met optimale schokdemping dankzij drie grotere, pneumatische banden, een gepatenteerde, innovatieve vering en een zwevend houten platform. Bovendien staan er ook lichten, pinkers en een toeter op de Taito voor een optimale veiligheid. “Ons innovatief veringsysteem biedt verschillende voordelen; een verhoogde stabiliteit, beter comfort en een toegevoegde fun-factor. Met de 3 wielen ben je alvast veel stabieler en geniet je van een intuïtieve rijervaring waarbij je kan leunen in de bochten, een beetje zoals bij een ski.”

“Het rubberen veerelement vangt oneffenheden van de weg en trillingen op, zodat de Belgische kasseien geen probleem vormen voor de Taito. Dit laat je toe om als gebruiker meer ontspannen en aandachtiger te rijden terwijl je geniet van de omgeving”, aldus François Desmet.

Jeroen Evens

Jeroen Evens, redacteur van dit artikel

Jeroen Evens is opgeleid in de Communicatiewetenschappen (KULeuven) en is een enthousiaste volger van alles wat met mobiliteit en bedrijfswagens te maken heeft. Als freelance journalist gespecialiseerd in de fleetsector houdt hij al drie jaar lang de vinger aan de pols van de laatste ontwikkelingen in onze sector.
Dit artikel gaat over: Mobiliteit , Steps, scooters & motorfietsen

Gelijkaardige artikels