Gepubliceerd op 11 June 2024 om 12h06
Door Kevin Kersemans

Hongqi EH7: elektrische berline met tot 700 km rijbereik op komst

Na de E-HS9 brengt Hedin Automotive dit jaar ook de Hongqi EH7 naar België. Geen imposante SUV deze keer, maar een – eveneens volledig elektrische – berline die thuishoort in het D-segment en het dus zal moeten opnemen tegen enkele straffe premiumrivalen.

Hedin Automotive introduceerde een tijdje geleden Honqi in ons land, het luxueuze submerk van de FAW-groep. Tot dusver voert de groep slechts één model van die Chinese constructeur in, de imposante en opmerkelijke luxe-SUV E-HS9. Daar komt binnenkort echter verandering in, want komend najaar komt daar de EH7 bij, een vierdeurs die dankzij een wielbasis van 3 meter alvast een erg ruim interieur belooft.

Qua koetswerklengte blijft de EH7 net onder de vijf meter (4,98 meter om precies te zijn). Daarmee is hij niet alleen een uitgelezen rivaal voor andere Chinese modellen als de BYD Han of de eveneens door Hedin Automotive ingevoerde Xpeng P7, maar ook voor de eeuwige Tesla Model S of Europese modellen als de Volkswagen ID.7, de BMW i5, de Mercedes EQE en de nakende Audi A6 e-Tron.

85 of 115 kWh

De Hongqi EH7 zal te krijgen zijn met een CATL-batterij van 85 of 115 kWh en met achter- of vierwielaandrijving. Voor de achterwielaangedreven versie met de grote batterij maakt de constructeur gewag van een rijbereik tot 700 km – al zijn de officiële WLTP-cijfers nog niet bekend. De vierwielaangedreven topversie pakt dan weer op een andere manier uit: dankzij zijn twee elektromotoren biedt die een vermogen van 619 pk en vergt de sprint van 0 tot 100 km slechts 3,5 seconden.

Wat snelladen betreft, kan de EH7 tot 250 kW verteren, waardoor laden van 10 tot 80% in het beste geval een 25-tal minuten in beslag neemt. Hoeveel de EH7 in ons land moet kosten, is nog niet bekend. De prijzen worden in het derde kwartaal van dit jaar bekendgemaakt en vanaf dan zal het model ook besteld kunnen worden. Overigens heeft Hongqi in thuisland Chin onlangs een cabrioversie van de EH7 heeft voorgesteld, maar die zien we voorlopig nog niet naar Europa komen.

Kevin Kersemans

Kevin Kersemans, redacteur van dit artikel

Kevin Kersemans is autojournalist met al enkele decennia ervaring op de teller. Zijn passie voor auto's en alles op wielen heeft hij al van kindsbeen af. Voor link2fleet volgt hij vooral de auto-actualiteit en test hij nieuwe modellen.
Dit artikel gaat over: News , Voertuigen

Gelijkaardige artikels

Gelinkte events