Gepubliceerd op 30 September 2022 om 12h27
Door Damien Malvetti

Lies Eeckman (Polestar) treedt toe tot raad van bestuur EV Belgium

Polestar kondigt aan dat Lies Eeckman, Managing Director van Polestar België, toetreedt tot de raad van bestuur van EV Belgium. EV Belgium wil de uitrol van emissievrije voertuigen in België versnellen door kennis te delen en bedrijven die actief zijn rond elektrische mobiliteit te verenigen.

“De versnelling naar elektrische mobiliteit is nodig. Vandaag nog. Want de klimaatcrisis vraagt om actie. Wie elektrisch rijdt en met groene stroom laadt, kan daarin mee een positief verschil maken. Voor het eerst vormt een wagen onderdeel van de oplossing – niet van het probleem. Het is die boodschap die ik, samen met EV Belgium, wil laten landen bij de Belg”, zegt ze enthousiast.

 

Met 110 bedrijfsleden – waaronder het Zweedse elektrische performance automerk Polestar (Nasdaq: PSNY) – blijft de federatie snel groeien en aan belang winnen.

“Als een van de twee globale puur elektrische premiummerken speelt Polestar een voortrekkersrol in de transitie. In onze Polestar Spaces informeren we elke dag geïnteresseerden over elektrisch rijden. Maar sommige uitdagingen moeten we sectorbreed aanpakken. Hoe kunnen we de infrastructuur nog verbeteren? Hoe weerleggen we de vooroordelen rond elektrisch rijden? Hoe gaan we om met de energiecrisis? Dat zijn thema’s waarin EV Belgium het verschil kan maken. Ik zie het helemaal zitten om samen met EV Belgium mensen verder vertrouwd te maken met de mogelijkheden van elektrisch rijden. The switch is happening”, vertelt Lies Eeckman.
Jochen De Smet, voorzitter van EV Belgium, is blij met haar engagement: “Polestar geeft de transitie naar elektrische mobiliteit nu al dagelijks vorm. Lies Eeckman heeft een enorme kennis en passie voor de sector. Haar drivewerkt inspirerend en zal zeker een meerwaarde betekenen voor EV Belgium. Ze zal EV Belgium verder ondersteunen in het betrekken van de automobielsector in de transitie naar elektrische voertuigen om zo de activiteiten van de federatie als kenniscentrum snel uit te bouwen.”
Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Expertise & Federaties , Vlootbeheer

Gelijkaardige artikels