Gepubliceerd op 27 November 2020 om 11h49
Door Marc Demoulin

Mobilease deelt fluovestjes uit op basisschool Mozaïek

Dagelijks zijn 14 kinderen betrokken bij een ongeval op weg van of naar school. Toch draagt slechts één op drie schoolkinderen een fluohesje. Leasingbedrijf Mobilease en verzekeringskantoor I-Fin sloegen daarom de handen in elkaar en boden elke leerling van basisschool Mozaïek in Astene een gratis fluohesje aan.

|
| © |

“Als leasingbedrijf zit verkeersveiligheid ingebakken in onze cultuur”, zegt Kristof De Backer van het Gentse Mobilease. “Maar ook als samenleving is het onze plicht om kinderen te doen opvallen in het verkeer”. Net daarom deelde hij gratis fluohesjes uit op basisschool Mozaïek, waar ook zijn eigen kinderen schoollopen.

Hoe meer fluo, hoe beter

Voor basisschool Mozaïek zijn de fluohesjes erg welkom. De school werkt dan ook al langer op het thema verkeersveiligheid. Dat doet ze onder meer met de campagne ‘Helm Op, Fluo Top’, dat schoolkinderen met behulp van een stickersysteem en prijzen stimuleert om steeds een helm en fluovestje te dragen.

“De fluohesjes sluiten uitstekend aan bij ons huidige verkeersproject”, zegt directrice Conny Vermandere van Mozaïek. “Geen fluohesje hebben is voortaan geen geldig excuus meer”. Mee dankzij de hulp van van Mobilease en I-Fin, is het nu voor elke leerling mogelijk om goed zichtbaar naar school te komen.”

 

Marc Demoulin

Marc Demoulin, redacteur van dit artikel

Dit artikel gaat over: News , Vlootbeheer , Langetermijnverhuur

Gelijkaardige artikels