Gepubliceerd op 24 June 2021 om 08h35
Door Tony De Mesel

OTN Systems houdt ‘EV-week’

OTN Systems uit Olen heeft een jaar geleden zijn car policy aangepast met meer aandacht voor fietsleasing en een fietsvergoeding. Tegelijk wordt er gestreefd naar een vergroening van het wagenpark. Om zijn personeel meer vertrouwd te maken met volledig elektrische auto’s heeft het bedrijf een ‘EV- week’ georganiseerd met meer dan 25 dergelijke auto’s.

||
|| © ||

OTN Systems, dat sinds kort deel uitmaakt van de Belden Groep, is een Belgisch bedrijf maar is duidelijk internationaal georiënteerd. Het bedrijf heeft niet enkel regionale kantoren in Europa maar ook in het Midden-Oosten (Dubai), Zuidoost-Azië (Kuala Lumpur), China, Japan en zowel Noord- als Zuid-Amerika. OTN Systems ontwikkelt en levert communicatienetwerken voor specifieke industriële toepassingen voor energie- en vervoersbedrijven zoals  bijvoorbeeld voor metrolijnen in China, elektriciteitsmaatschappijen in Amerika en olie- en gas maatschappijen in het Midden Oosten.

EV-week

OTN Systems telt ruim 140 medewerkers. 60 tot 70% daarvan zijn ingenieurs die uiteraard een uitzonderlijke interesse hebben voor nieuwe technologieën zoals volledig elektrisch aangedreven auto’s. Niets belet dat er omtrent EV’s nog heel wat onwetendheid en zelfs vooroordelen bestaan. Om daaraan te verhelpen heeft OTN Systems een ‘EV-week’ georganiseerd.

“In deze ‘EV-week’ hebben medewerkers een testrit kunnen maken en er werd een presentatie en Q&A georganiseerd rond elektrisch rijden,“ vertelt Rudy Verdonck, HR Director en Fleet Manager van OTN Systems.

“Dit initiatief past in ons streven naar vergroening inzake mobiliteit van onze medewerkers. De bewustwording rond dit thema groeit in ons bedrijf. We zien bijvoorbeeld ook meer en meer medewerkers met de fiets en de elektrische fiets naar het werk komen.”

Omschakeling

Een van de vooroordelen is dat het aanbod van EV’s beperkt is. Tot voor kort was dat waar maar dat is nu zeker niet meer het geval. Tijdens de ‘EV-week‘ is OTN Systems erin geslaagd om meer dan 25 volledig elektrische auto’s te verzamelen gaande van de charmante Honda e tot de ruime Mustang Mach-e. Alle auto’s werden door de lokale dealers ter beschikking gesteld. In zijn vestiging in Olen beschikt OTN systems over een laadplein met 23 laadpunten. Sedert de verandering van de car policy verleden jaar zijn 45% van de nieuw bestelde auto’s hybride en 30% volelektrisch.

 

 

Tony De Mesel

Tony De Mesel, redacteur van dit artikel

Dit artikel gaat over: News , Vlootbeheer , Best Practices

Gelijkaardige artikels