Gepubliceerd op 6 June 2024 om 10h03
Door Maxime Pasture

Powerdot ontwikkelt het laadnetwerk in Wallonië

Powerdot is al aanwezig in Frankrijk, Spanje, Portugal en Polen en ontwikkelt zijn activiteiten in België.

Sinds de opening van zijn eerste laadstation in juli 2022 in de Match-supermarkt in Braine-le-Comte, nu overgenomen door Colruyt, heeft Powerdot zijn aanwezigheid in België uitgebreid met 7 stations die momenteel operationeel zijn. De actieve locaties zijn voornamelijk Henegouwen en de provincie Namen: Match Braine-le-Comte (Colruyt), Match Gembloux (Colruyt, toekomst Bio Planet), Ibis Budget Charleroi, Ibis Fleurus, Appart Hotel Lessines, Appart Hotel Casteau, Groupe Cayman Charleroi, enz.

19 nieuwe stations, niet naast de snelweg

Onlangs heeft Powerdot een overeenkomst getekend voor de installatie van 19 nieuwe stations bij ketens zoals Carrefour Market, Intermarché en Action in Waals-Brabant, Brussel en Luxemburg, waarmee heel Wallonië wordt bestreken. Deze nieuwe installaties liggen in het verlengde van de partnerschappen die in Frankrijk werden aangegaan met CORA, Accor en Accor Invest, en zijn een bewijs van Powerdot’s ambitie om zich te vestigen als een belangrijke speler in EV-oplading in België. Deze 26 stations vertegenwoordigen een totale investering van € 6,5 miljoen.

Net als de nieuwe speler Eranovum en anderen richt Powerdot zich vooral op laadstations buiten de snelweg op plaatsen waar mensen wonen. Matthieu Dischamps, directeur van Powerdot Frankrijk en België: “We brengen snellaadinfrastructuur naar plaatsen waar Belgen van nature stoppen, want het is nog te zeldzaam om het weg van de snelweg te vinden.”

Maxime Pasture

Maxime Pasture, redacteur van dit artikel

Maxime is journalist van opleiding en heeft een gezonde interesse in alles wat met auto’s te maken heeft. Hij behandelt uiteenlopende onderwerpen die van ver of van dichtbij met mobiliteit te maken hebben, en nog veel meer.
Dit artikel gaat over: News

Gelijkaardige artikels