Gepubliceerd op 20 October 2022 om 16h54
Door Damien Malvetti
Experten gelinkt :

Volvo C40 verkozen tot Electric Vehicle of the Year 2022

Tijdens de jaarlijkse link2fleet Forum & Awards werd onze Volvo C40 Recharge uitgeroepen tot allereerste EV van het jaar. Na een uitgebreide testdag, waar bijna elke BEV op de markt aanwezig was, werd de Volvo C40 naar voor geschoven door de meer dan 300 aanwezige wagenparkbeheerders.

||
|| © ||

EV of the Year 2022

Meteen een schot in de roos: de eerste volledig elektrische crossover schiet de hoofdvogel af op de link2feet Forum & Awards 2022. Op dinsdag 18 oktober werd de Volvo C40 uitgeroepen tot meest complete EV van 2022. Tijdens een uitgebreide testdag op dinsdag 14 juni 2022 werden alle aanwezige EV’s (48 stuks)  beoordeeld. Er werden meer dan 1000 testritten afgelegd. Enkele criteria waren de batterijcapaciteit, actieradius, kwaliteit van de materialen, de TCO-beoordeling en of vlootbeheerders de wagen zouden opnemen in hun wagenpark. De meer dan 500 aanwezigen waren het erover eens: de Volvo C40 Recharge is de beste van de klas!

“Wij zijn verheugd deze prijs te mogen ontvangen. De volledig elektrische C40 wordt, naast de XC40, in onze Volvo fabriek te Gent gebouwd en is hiermee volledig “Made in Belgium”. De wagen maakt deel uit van een strategie waarin we meer dan ooit duurzaamheid en elektrificatie centraal zetten.”, vertelt een trotse Steven Trentin (Fleet & Leasing Manager, Volvo Car Belux).

 

Prijs voor de toekomst

Deze prijs zet onze ambitie om als merk in 2030 volledig elektrisch te zijn de nodige kracht bij. De Volvo C40 vormt, samen met de XC40 en de aanstormende EX90, al een stevig trio in ons Recharge-gamma, die voor ieder wat wils biedt.

“Binnen 2 weken, op 9 november, lanceren we onze nieuwe volledig elektrische Volvo EX90. Een mooiere intro met de C40 als BEV van het jaar hadden we niet zelf kunnen schrijven. Het geeft aan dat de markt gelooft in onze missie en het geeft ons weer een extra boost om iedereen te laten kennis maken met de Volvo-visie.”, zegt Roeland Vriens (Head of Sales, Volvo Car Belux).

 

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Invoerders & Constructeurs , Voertuigen
Experten gelinkt :

Gelijkaardige artikels