Gepubliceerd op 6 June 2024 om 11h12
Door Maxime Pasture

VW ID.7 GTX: vierwielaandrijving en 340 pk!

Terwijl we wachten op de ID.7 Pro S, die de grootste range zal bieden (709 km), onthult VW de sportiefste versie van zijn elektrische vlaggenschip: de ID.7 GTX. Deze biedt niet alleen het meeste vermogen bij het accelereren, maar ook bij het opladen.

De nieuwe ID.7 GTX is herkenbaar aan het kenmerkende GTX-design aan de voorkant, achterkant en vooral aan de binnenkant. Het rode stiksel doet ons een beetje denken aan het GTI-label. De GTX belettering is geperforeerd op de rugleuningen. Standaard wordt er nog meer uitrusting voorzien, waaronder nieuwe 20-inch ‘Skagen’-velgen en IQ.Light LED matrixverlichting.

Nieuwe batterij en meer laadvermogen

Bij VW betekent de GTX-badge dat de wagen twee elektromotoren heeft, één vooraan en één achteraan.
Dit komt van pas bij een sportieve 0-100 km/u tijd van 5,4 seconden. Het maximumvermogen bedraagt 340 pk.

De VW ID.7 GTX erft ook een nieuwe 86 kWh batterij (vergeleken met 77 kWh voor de ID.7 Pro versie) die tot 200 kW vermogen aankan (vergeleken met 175 kW voor de lagere versies). In ideale omstandigheden zou een snelle gelijkstroomoplading van 10% tot 80% dus 26 minuten duren.

Met dit prestatieniveau wordt de autonomie beperkt tot 595 km (WLTP), wat nog steeds comfortabel is, maar minder dan de 616 km van de Pro-versies die al te koop zijn en, nog belangrijker, de 709 km van de Pro S-versies die later dit jaar op de markt komen.

De prijzen voor de ID.7 GTX en ID.7 Tourer GTX in België worden binnenkort bekendgemaakt, waarbij VW belooft dat de eerste Europese markten nog voor de zomer bevoorraad zullen worden.

Maxime Pasture

Maxime Pasture, redacteur van dit artikel

Maxime is journalist van opleiding en heeft een gezonde interesse in alles wat met auto’s te maken heeft. Hij behandelt uiteenlopende onderwerpen die van ver of van dichtbij met mobiliteit te maken hebben, en nog veel meer.
Dit artikel gaat over: Invoerders & Constructeurs , Voertuigen

Gelijkaardige artikels