Gepubliceerd op 21 September 2020 om 14h20
Door Damien Malvetti

Vanaf 2026 geen bedrijfswagens meer op benzine of diesel

Dat staat in elk geval in het ontwerp voor het regeerakkoord tussen de zeven partijen die vandaag onderhandelen om een federale regering te vormen.

Volgens L’Echo, dat de nota’s van de onderhandelaars voor de Vivaldi-coalitie kon inkijken, wil de federale regering samen met de gewesten stapsgewijs bedrijfsvoertuigen met een verbrandingsmotor verbieden die nog broeikasgassen uitstoten.

Anders gezegd worden auto’s met een benzine- en dieselmotor in het vizier genomen. De zeven onderhandelende partijen willen deze modellen zien verdwijnen tegen 2026, op voorwaarde uiteraard dat er voldoende modellen met een uitstootarme aandrijflijn verkrijgbaar zijn om bedrijfswagenrijders een alternatief te bieden.

De maatregel zou ingaan in 2026 in en enkel van toepassing zijn voor nieuwe wagens. Voor bestaande contracten zou er niets wijzigen.

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Vlootbeheer , Tax & Legal

Gelijkaardige artikels