Gepubliceerd op 17 October 2022 om 15h21
Door Damien Malvetti

Bolt is al klaar voor de komst van het nieuwe Taxi Plan-reglement

Europees mobiliteitsplatform Bolt, lanceerde ruim 6 maanden geleden hun ride hailing-aanbod op de Brusselse markt. Het evenwicht tussen de bestuurders is al aanwezig op het platform, gezien bijna de helft van de bestuurders taxichauffeurs zijn. Het doel van Bolt is het gebruik van particuliere auto’s in onze steden te verminderen en tegelijkertijd de best mogelijke service te bieden aan zowel gebruikers als bestuurders.

Steeds meer mensen laten hun privéwagen staan en gebruiken het openbaar vervoer, gedeelde mobiliteit en taxi’s als alternatief vervoermiddel. Bolt wil hierbij de meest betrouwbare partner zijn, voor zowel de gebruikers als de steden waarin zij actief zijn.

Het eerste platform dat het samenleven van verschillende taxichauffeurs aanmoedigt
Bolt heeft een duidelijke visie op stedelijke mobiliteit. Het platform wil betaalbare alternatieven bieden voor de privéwagen om zo de ontlasting van steden te bevorderen. Daarom biedt Bolt een unieke dienst in Brussel: ze zijn namelijk het eerste platform dat VVB-chauffeurs en taxichauffeurs samenvoegt. Bolt is dan ook verheugd over het toekomstige taxiplan dat voor de sector meer uniformiteit op de Brusselse markt zal brengen. Het Europees mobiliteitsplatform is reeds in overeenstemming met de nieuwe maatregel dankzij het reeds verworven evenwicht van 45% stations- en 55% straattaxi’s.

Laurent Pantusa, Country Manager Ride Hailing at Bolt: “We are delighted with the arrival of the reform of the cab plan ordinance in Brussels. This will allow a better uniformity on the market and will reduce the unfair competition that existed until now. At Bolt, our ultimate ambition is to reduce the private use of the car and provide affordable solutions for our users while generating a fair income for our drivers. This can only be achieved in a fair and regulated market.”

De Bolt-app is nu beschikbaar en kan gedownload worden via iOS en Android.

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Car-sharing, car-pooling & Taxi , Mobiliteit

Gelijkaardige artikels