Gepubliceerd op 11 June 2024 om 15h41
Door Kevin Kersemans
Gelinkte experten :

Mobilize introduceert zijn autodeeldienst in België onder het merk ‘Mobilize Share’

De autodeeldienst ‘Share Mobility’, die in 2020 werd gelanceerd door tien partners van het Renault-Dacia-netwerk, vaak in samenwerking met de lokale overheden van steden en gemeenten, wordt omgedoopt tot ‘Mobilize Share’, een van de autodeeldiensten van Mobilize.

In 2020 lanceerden tien partners van het Renault-Dacia-netwerk de autodeeldienst ‘SHARE Mobility’, vaak in samenwerking met de lokale overheden van steden en gemeenten.

“Met een wagenpark dat vandaag meer dan 220 – voornamelijk elektrische – voertuigen telt, voelen de partners de behoefte om de operationele samenwerking in het kader van Share4Mobility uit te breiden tot de communicatie. Het partnerschap onder het merk ‘Mobilize Share’ zal het voortaan mogelijk maken om de lokale communicatie op nationaal niveau uit te breiden,” aldus Tony Deruyter, Directeur van Share4Mobility.

Vanaf 11 juni zal de vloot dus rijden onder het merk ‘Mobilize Share’, een van de autodeeldiensten van Mobilize.

Een volledig digitaal klantenparcours

Het huurtraject is 100% digitaal, van inschrijving tot reservering. Gebruikers dienen enkel de mobiele app ‘Mobilize Share’ te downloaden op hun smartphone en het proces te volgen. Inschrijven is gratis en duurt slechts enkele minuten. Zodra zijn profiel is gevalideerd (binnen 24 uur of sneller op aanvraag), kan de gebruiker van de dienst de beschikbaarheid en het laadniveau van een wagen controleren en de wagen reserveren. Met dezelfde app kan hij deze ontgrendelen en een toestandsbeschrijving uitvoeren.

“Ik ben erg trots dat we ‘Mobilize Share’ voortaan in België kunnen aanbieden. Onze samenwerking met het Renault-Dacia-netwerk is de sleutel tot succes. Dankzij hun kwalitatieve service bieden ze al vijf jaar deelwagens aan. Voor de huidige gebruikers verandert er niets, behalve de naam,” benadrukt Else De Marie, Head of Mobilize Beyond Automotive Belux.

Voertuigen beschikbaar op strategische plaatsen

De autodeeldienst ‘Mobilize Share’ werkt met een gesloten-lussysteem. Bij deze oplossing moet het voertuig worden teruggebracht naar het station waar het werd geleend. Het wagenpark bestrijkt meer dan honderd gemeenten, vooral in Vlaanderen waar er meer laadpalen zijn.

Omdat de voertuigen per uur of dag kunnen worden gereserveerd, worden ze voornamelijk opgeladen op hun locatie, tussen de reserveringen in. Voor langere gebruiksperioden kunnen gebruikers de auto zelf opladen dankzij de compatibiliteit van de speciale laadkaart die in de auto’s aanwezig is.

Renault-Dacia-concessies

Gesterkt door hun ervaring met de lancering van Share4Mobility in 2020 zal de autodeeldienst ‘Mobilize Share’ worden verzorgd door de volgende Renault-Dacia-concessies: Autopartners, Van Mossel Devos-Capoen, Groep Kenis, Groupe Goeyens, Autosphere Neri en Bruxelles, Omnia-cars, Paesmans, Pashuysen, Renault Motors en Valckenier.

Het constante beheer van de planning en de laadstatus van de batterijen gebeurt door de concessie, die als eigenaar van de voertuigen ook instaat voor het onderhoud en eventuele herstellingen. Er wordt bijzondere aandacht besteed aan de regelmatige reiniging om een ervaring van het hoogste niveau te garanderen.

Kevin Kersemans

Kevin Kersemans, redacteur van dit artikel

Kevin Kersemans is autojournalist met al enkele decennia ervaring op de teller. Zijn passie voor auto's en alles op wielen heeft hij al van kindsbeen af. Voor link2fleet volgt hij vooral de auto-actualiteit en test hij nieuwe modellen.
Dit artikel gaat over: News , Car-sharing, car-pooling & Taxi
Gelinkte experten :

Gelijkaardige artikels