Gepubliceerd op 4 April 2022 om 06h01
Door Damien Malvetti

Lab Box neemt Taxis Verts, de grootste Brusselse taxispeler, over

Lab Box, de start-up studio van D’Ieteren die gespecialiseerd is in nieuwe mobiliteitsoplossingen, neemt het Brusselse taxibedrijf Taxis Verts over. Met de overname willen Lab Box en D’Ieteren van Taxis Verts de nationale taxileider maken en het voortouw nemen om de sector duurzamer en digitaler te maken.

|
| © |Jean-Michel Courtoy

D’Ieteren heeft als visie om een vlotte en duurzame mobiliteit te bouwen voor iedereen. Dit gaat veel ruimer dan het louter verkopen en verdelen van voertuigen. Met de blik op de toekomst gericht, bouwt D’Ieteren samen met Lab Box een breed ecosysteem aan merken, producten en diensten met als enig doel ieders dagelijkse mobiliteit gemakkelijker te maken.

Taxis Verts is erkend historisch leider in de Brusselse taxisector. In hun zoektocht naar de geschikte overnemer, was het voor de twee eigenaars Michel Pêtre en Jean-Michel Courtoy belangrijk om duurzame groei te verzekeren. Met de overname door D’Ieteren slaan ze twee vliegen in een klap: Taxis Verts blijft enerzijds in Belgische handen en anderzijds zal hun groei verdergezet worden op nationaal niveau. Het huidige managementteam (met Jean-Michel Courtoy en Michel Pêtre) blijft aan boord.

Het plan is om een duurzame en innovatieve taxi-aanbieder uit te bouwen. De bevoorrechte link met D’Ieteren zal helpen om de chauffeurs een duwtje in de rug te geven richting elektrische voertuigen. Lab Box zal helpen om nog meer in te zetten op innovatie en digitalisatie en zo de gebruikerservaring verder optimaliseren.

Samen hebben de twee prominente mobiliteitsspelers in België, Taxis Verts en D’Ieteren, de beste troeven in handen om de leider te worden in de groeiende en veranderende taxisector.

Jean-Michel Courtoy, Michael Grandfils, Michel Pêtre, Katrien De Clerck
Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Car-sharing, car-pooling & Taxi , Mobiliteit

Gelijkaardige artikels